keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Onnellista!


Niin, se Rakas Joulu - lämpöä, rakkautta ja rauhaa sydämessä. Kiitollisuutta.


Yhdessäoloa, muutama sykähdyttävän kaunis kirkkohetki. Joululaulut, tunnelmat.


kaikki hyvin. tai ainakin melkein. 
muutaman nurinkurisen "jouluperinteemme" luovuttaisin ilolla pois kuten huomata aattona jotain tuikitarpeellista sittenkin puuttuvan! ja jonkun raasu-perheenjäsenen joutuvan vielä kauppaan kiireesti viimeminuuteilla ennen joulurauhan julistamista. Vaan osa täydellisyyttä jäi taas - ja saikin jäädä puuttumaan.


Töitäkin. 
Lasten joulurauhan julistus seimen äärellä, aattohartaus, joulusaarna. Tunnelmallisia joulutöitä kauniissa 1460-luvulla rakennetussa kivikirkossa. Keskiajalta asti se on ottanut meidät aattona vastaan ja otti yhä. Se kestää sinunkin, minunkin mahdollisen levottomuuteni. Joulurauha oli tyynesti mukanani. Levollisia jouluilmeitä. Lasten kirkkaaat äänet kun Joulupuu on rakennettu, taas tänäkin vuonna, sittenkin. Voi liikutus. Tuon joululaulun sanat oikeasti päättyvät ....siunaa Jeesus joulumme. Tahdoimme tällä kertaa laulaa sen viimeisenkin säkeistön. 

 

Seimenlapsen luona. Valoa, iloa. Riemullinen joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla!

Sitten, kirkosta kotiin. 

 Invataksikyytiä ei saanutkaan rakkaalle nuorukaiselle. Matkakeskus kertoo pahoitellen, kaikki invataksit ovat jo ajossa eikä ns. tolppakyytikään järjesty 4-5 taksifirman otannalla vaikka sitkeästi soittelen. Kuulemma olisi pitänyt tilata vammaisen aaton ajelut jo 19.12. viimeistään. Ahaa kiitos, ensi vuonna muistan. Tollo minä. Suunnittele elämäsi ajoissa. Ennakoi ja arvaa milloin työjoulusi päättyy ja perhejoulusi saa alkaa. Lähden hakemaan ja kuskaamaan poikasta itse kun toinen automme vapautuu perheen neljänneltä (nuoriso)kuskilta. Menemisiä tulemisia, tärkeitä ihmisiä tervehdyskäyntejä, joulutontun toimituksia, hautausmaalla käyntikin. Tässä suurperheessä aina joku tulee ja menee. Ehdimme kaikki takaisin kotiin juuri kotiin parahiksi joulupukin kanssa samalla ovenavauksella.

Kaikki vihdoin kotona. Ja joulurauha sai vallata tuvan. 
Jouluaamun saarnakin oli onneksi sille huomiselle tehtynä -.

  
Papin joululomakin alkoi vihdoin eilen 30.12. Viisi joulujumalanpalvelusta reilussa viikossa, hautaansiunaus, 5 päivystettyä kriisipuhelinvuoroa ja tammikuisen ekumeenisen rukousviikon ennakkovalmisteluja. Väsynyt joulupappi. Onneksi ei tällä kertaa osunut uudenvuoden palveluksia. Lomaaa, vihdoin!

Hietaniemen hautausmaan joulukuusi
Ystäväperhe on kutsunut kylään uutta vuotta viettämään. Ihanaa! Sitä kohti.  Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com