torstai 1. elokuuta 2013

Aloe vera -kutsuilla

Hei taas!

Piipahdin naisten puutarhakutsuilla viime viikolla. 

 

Tarjolla oli iloista seuraa, nauravia naisia, paljon grilliruokaa ja muuta hyvää naposteltavaa, kaunis puutarha jossa oli ilo istuskella, erimakuisia eksoottisia juomia (ja kyllä, valkoviiniäkin) sekä tietoa hyvinvoinnista ja ihon hoitamisesta. Kaikkea tätä saman illan aikana. Ja kauniita koruja iloisissa kesäväreissä. 

TeLLMan tekemiä koruja. Lisää herkkuvärejä alemmissa kuvissa.

Ja paljon muuta.

Pirteät koirarouvat Cindy (jack russellinterrieri) ja Suski (laivakoira). Nämä koirarouvat olivat innolla ja arvonsa tuntevina mukana. Vain toisen sain vangittua kuvaan. Molemmilla riitti kiirettä ihailijoidensa ympäröiminä - makupalojen päivystyskiireitä.Heidän yhtenen selkeä suosikkinsa aloe vera -tuotteista oli kuulemma huulivoide. Sisäisesti nautittuna. Täysin tuoteen käyttöohjeiden vastaisesti. Sitä on maisteltu innolla ja antaumuksella kerran jos toisenkin, mikäli valvova silmä pettää hetkeksikään.

 

Tai ehkäpä Cindy on vain kuullut tämän tekstin: 

"Forever on maailman suurin Aloe Vera -tuotteiden tuottaja, valmistaja ja jakelija. Tuotteiden pääainesosa on 100-prosenttinen stabiloitu Aloe Vera Gel -geeli.
 Hyvän terveyden edellytys on vatsa, joka on hyvässä kunnossa, sillä jopa 70 prosenttia vastustuskyvystä sijaitsee vatsassa. Suoliston limakalvo muodostaa todellakin jalkapallokentän suuruisen alueen, joka on ohut kuin silmäluomi. Jotta se toimisi hyvin ja jotta sen kautta imeytyisi ravintoa, sen on oltava ehjä.

Useiden vuosisatojen ajan ihmiset ympäri maailmaa ovat käyttäneet Aloe Veraa sen hyvien ominaisuuksien vuoksi, ennen kaikkea ulkoiseen ihon hoitoon. Nykyään kukaan ei kuitenkaan hämmästy, jos joku myös juo Aloe Veraa. Vatsa/suolisto koostuu samoista kudoksista kuin iho, joten Aloe Vera toimii myös sisäisesti nautittuna."  


Hih. Siinäpä ilmeinen selitys. Mitä emäntä edellä, sitä koira perässä.

 Minäkin innostuin ostamaan moisen huulivoiteen. Ja on muutaman päivän kokemuksella ihan loistava tuote! Todella kosteuttava, antaa ihanan tunteen ilman tahmaamista. 

 

Urheilujuomien korvikkeeksi naiset suosittelivat kilvan erilaisia aloe vera -juomia. Ilmeisesti oma kuntosalini on päätynyt samaan käsitykseen, sillä hiljattain näin siellä myyynnissä juurikin näitä aloe vera -juomia ja sarjan muita tuotteita. Ehkäpä täydentävät toisiaan? Liikunta ja terveystuotteet. Varsinainen treeni-ihmisen palautusjuoma on kuulemma tämä:Argia arkeen. 

Kirsi, naisellinen tehopakkaus työssä ja kotona


Voi, nämä kaikki tuotteet saivat paikan päällä aivan ylenpalttisesti kehuja. Siis toisilta puutarhajuhlaviereilta, ei niinkään myyjiltä itseltään. (Oikeastaan enemmän kehuja konsanaan kuulin käyttäjäkokemuksina tuona iltana kuin myyjiltä.) Paikalla oli varmaan ainakin 15 naista ja ehdin kuulla kuin kilpakehuskelua eri tuotteista. 

Tässä pieni tietopaketti: 

"Aloe Veraa on hyödynnetty läpi historian. Hyvin erilaisten kulttuurien ihmiset ovat käyttäneet sitä kotitarpeisiinsa. Nykyaikana on hävinnyt paljon hyötykasveihin liittyvää tietämystä, mutta nyt kiinnostus terveys- ja elämäntapa-asioihin kasvaa ympäri maailmaa. Entistä stressaavamman elämän vuoksi meidän on huolehdittava paremmin itsestämme.
Aloe vera
Aloe vera on mehikasvi, joka viihtyy eteläisillä leveysasteilla. Aloe veran lehden sisällä on hidasjuoksuista, geelimäistä ainetta, joka koostuu pääosin vedestä mutta jossa on myös pieniä määriä lukuisia tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja.
Aloe vera sisältää myös paljon erilaisia kasvikemikaaleja, jotka työskentelevät yhdessä ravintoaineiden kanssa vatsassa ja suolistossa ja edistävät näin hyvinvointia. Vatsalla on tärkeä merkitys vastustuskykymme kannalta, joten on tärkeää, että se voi mahdollisimman hyvin.
Päivittäisannos Aloe veraa pitää vatsan limakalvot kunnossa, säilyttää hyvien ja huonojen bakteerien välisen tasapainon, edistää ruoasta saatavien ravintoaineiden imeytymistä ja ehkäisee liian happaman ympäristön muodostumista vatsaan. Myös Aloe veran ihonhoidolliset vaikutukset on tunnettu jo pitkään."
 Minusta on sitävastoin jo jonkin aikaa tuntunut, että muutama huulipunistani sisältää jotain minua allergisoivaa ainesosaa. Tämä on  tietysti ihan yksilöllistä. 

Mutta ongelma on minulle ajankohtainen - haluaisin olla pian hoitovapaalta töihin palatessani huoliteltu. Hoitaa työni ilman turvonneen huulen aiheuttamaa kiusallisuutta. Todella; punoitusta, ärsytystä ja kuin punainen vanne huulen yläreunassa - ei kiitos. Yritän kartoittaa, mitkä lukuisista huulipunistani ovat syypäitä tuohon. Oire kun tulee yleensä vasta muutaman tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä, enkä enää välttämättä muista mitä punaa olinkaan käyttänyt. Huithapeli allergisoitumassa. 

Siksi ilahduin suuresti kuullessani, että aloe vera -sarja täydentyy aivan pian eli jo tämän syksyn myötä Sonya -kosmetiikkasarjalla. Niitä voi jo ennakkoon kurkistella täältä.


Paula ja puna. Tässä huulikiilteessä on peili ja kätevä valokin! Ei tarvitse kännykön valossa punailla enää tiukassa paikassa jos niikseen tulee. Kadehdin.

Aion ainakin itse kokeilla aloe veran inspiroimaa huulipunaa. Vaikka toivonkin, että ongelmani olisi pian ohimenevä. Tallessa maailma, huumori ja huulipuna. Niinhän se menee. Onko nyt siitepölykausi, pujo tms? meneillään? kysyy nimimerkki kaupunkilainen. Kovasti toivoen ongelmaan apua.

Paulan myymistä tuotteista voit kysyä lisää ja yhteystiedot löytyvät täältä MyAloeVeran sivuilta.


Ai niin, vielä se dödö! "Hellävarainen, kevyentuntuinen, riittoisa". Kuulosti hyvältä. Lähti mukaani. Ei tuki hikirauhasten tiehyeitä turhan tuhdeilla kemikaaleilla (alumiinilla) vaan pitää kainaloiden herkän ihon kunnossa hellävaraisesti. Silti tehokas. 

Allekirjoitan - muutaman hellepäivän ja hikisen zumba-tunnin onnellisesti läpikäyneenä tuon tuotteen turvin. Facebookissa kiersi muuten ihan juuri sellainen antiperspirantit kyseenalaistava terveystietoisku. Te jotka satuitte sen lukemaan, tiedätte taatusti mitä tarkoitan. Joo, päätin antaa kainaloilleni lepoaikaa hellävaraisemman tuotteen muodossa. Hyvältä vaikuttaa.

Sanon minä joka vielä viime vuonna kohottelin hämmästyneenä kulmiani ystäväni tarttuessa heti kuntosalin aloe vera -tarjouksiin. Näistä syksyyn lisäpuhtia, uskoi hän jo silloin. Mainosti kovasti jaksamistaan. Pirteä pakkaus hän onkin, aina sata lasissa. (Päivi, tunnistitko itsesi jo? Terkkuja ;) Mutta en ollut ikinä ajatellut pirteyden tai lisäboostin johtuvan aloe verasta saati mistään vitamiineista. Vaan upeasta luonteestaan. Ja niihän se on, edelleen. 

Huomaan kuitenkin, että D-vitamiinilisää syön toki itsekin talvikuukausina. Tietysti. Onhan sen lääketiedekin todistanut. 

Olisiko aloe vera -tuotteissa jotain samaa viisautta kuin uuden tulemisen kokeneessa pihkavoiteessa, jota sitäkin myydään lääketieteellisin perustein. Ja josta juuri keväällä saatiin julki mainio väitöskirja lääkäri Arno Sipposen tutkimana (klik). Wanha kansa tiesi  piharatamot  ja muut kansanviisaudet haavanhoidossa. Niin oma Toini -mummonikin.

Monta lasillista jo kumottu ja vain jalat pöydän alla. Mitä ihmettä? Ei miehiä näillä kutsuilla. Heitä käytetään vain aloe vera -juomien koekaniineina kotona.

Hmm. En ehkä vielä ihan usko aloe vera -juomista ihan kaikkea. Mutta ajattelinpa ainakin antaa mokomille mahdollisuuden. Sen verran tuo tuleva syksyn pimeys hirvittää jo nyt -. Mutta ei ajatella sitä. Vielä on kesää jäljellä! 

Nuo juomat maistuvat ihan hyville. Ei sitä lapsuusajan kalanmaksaöljyä enää, kiitos. D-vitamiini purkista ja aloe veraa pikkumitallinen palanpainikkeeksi.

Parasta on, että kertoilen myöhemmin lisää. Muuten ette enää edes usko jos kehun liikaa kerralla.  


Onko minusta tullut aloe vera -uskovainen? Hui. Mutta herrasenikaan ei ihmeekseni toistellut tuttua tuumailuaan "naisellista hömppää", tällä kertaa. Olisiko hänkin tietoinen siitä, että aloe veran terveysvaikutukset tunnetaan jo tuhansien vuosien takaa.
Mukaani tarttui myös yksi pari TellMa:n  korvakoru-kaulakoru - sarjaa. Työkäyttöön, tietysti. Ei niinkään muuhun hienosteluun. Pois se minusta. Ostin hillitynväriset, mustahopeiset. Työminä puskee jo esiin kun syksyn myötä palaan virkaani.


TeLLMa:n koruja. Tellun tekemiä yksilöllisiä koruja niin arkeen kuin juhlaan löydät facebookin puolelta hakusanalla "TellMa korut". Myös tilauksesta toiveesi mukaan. Tai naisteniltojen ilahduttajaksi. (Valmistaja Teija Lähdeaho)
Illan suloisin olento sai vielä maistiaisia grilliherkuista. Vastineeksi jakoi hyvää tuulta ympärilleen.

 

 - Paras myyntipuhe ikinä! 
Nuorekas aloe veraa nauttiva koira 9v. Koiran iässä se vastaisi vanhusta. Pirteä kuin pikkupentu.

Cindy on viisas koira kaikinpuolin. Ei itke eikä hauku päästyään syliin. Turvassa. Ihmiset, olisiko siinä meillä jotain oppimista.

Missäkö se kutsujen lupaama puutarha sitten oli? No siellä puutarhassa, jossa aurinko paistoi ja nakit, kanat ja maissit tuoksuivat nenään kuonoon. Pakollinen puutarhatonttu olikin karhu, kookkaampaa kokoa. Mutta kaikki naiset eivät halunneet tulla kuvatuksi blogiin. Kunnioitin heidän toivettaan ja kuvasinkin siksi vain sisällä muutamia räpsyjä. 


Kirsin grilli. Mikä upea kesäillan tunnelma!

Olisi hauska kuulla, onko teillä lukijoilla hyviä (tai huonoja) kokemuksia Foreverin aloe vera -tuotteista? Itse kun olen aivan aloittelija näissä. Shampoo ja hoitoainekin sai kehuja, ei kutisevaa päänahkaa, ei hilseilyä, ei... Mutta en aloita uutta kierrosta kun jo lupasin, sorry. 

Entä voitko suositella minulle jotain luonnontuote -nimellä kulkevaa huulipunaa, joka olisi tunnetusti allergiaystävällinen? (Aloe vera -sarjan huulipunia kun täytyy odotella ainakin syyskuuhun asti.)

- En ole saanut taloudellista hyötyä tästä postauksesta vaan kirjoitin omasta uteliaisuudesta- 


Mukavaa elokuun ensimmäistä teille kaikille!

3 kommenttia:

 1. Hei, en yleensä kommentoi blogeja, mutta nyt on kyllä pakko. Olen aika tarkka kosmetiikasta, mitä käytän. Noh, sellaiset huulipunat/kiillot, joita mainostetaan, että ne tekevät "täyteläiset huulet", sisältävät oikeasti(!) ärsyttäviä ainesosia, joiden tiedetään olevan allergisoivia eli turvottavia. Ehkä sinulla on käytössä tällainen huulipuna? Minulla ei nyt ole aikaa enempää googletella näitä, mutta löysin esim. tämän Saara Sarvaksen postauksen, missä hän kirjoittaa huulikiilloista:

  http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/huulimeikkiviikko-huulikiillot

  Toisessa jutussa hän mainitsee myös huulten pohjustusvoiteet allergisoivina eli tarkoitushakuisesti turvottavina.

  Luulisin, että ongelmasi korjaantuu, kunhan vain vaihdat turvallisempaan tuotteeseen.

  VastaaPoista
 2. Ps. Sen verran googletin kuitenkin, että tällaisia tuottaita näyttää olevan aika tasaisesti ihan kaikilla merkeillä mm. Oriflame, Maybelline, Elisabeth Arden, Isa Dora, Clinique... Kannattaa siis ihan oikeasti ottaa selvää, etenkin, kun osa näistä ainesosista on pitkäaikaisvaikutteisia eli imeytyvät ihon läpi ja ovat niitä samoja, mitä turvottavissa ruiskeissa käytetään :(

  VastaaPoista
 3. Hei Anonyymi, kiitos kommentistasi! Arvostan vaivannäköäsi ja tämä kaikki oli minulle tosiaan uutta tietoa. Voi kökkö, teoriani huulipunalle altistumisestani alkaa siis vahvistua.

  Eipä siis auta muu kuin etsiä näitä turvallisempia tuotteita. Ja testailla kärsivällisesti ajan kanssa.

  Huiks, olen kerran lukenut leikillisen tutkimuksen, kuinka nainen syö keskimäärin voipaketillisen verran huulipunaa elämänsä aikana. Mutta totta toinen puoli. Ei kuullosta tervelliseltä syötynäkään tuollainen turvottava aine.. ;)

  No, sain tästä lisäpotkua etsintään. Ja odottelen myös mainittua aloe vera -huulipunaa. En tiedä, ovatko Bodyshopin tai Yves Rocherin huulipunat tai L´Occitane en Provence:n vastaavat yhtään sen turvallisempia kuin mainitsemasi tuotenimet. Täytyy jatkaa selvittelytyötä.

  Mukavaa elokuuta, anonyymi!

  Krisse

  VastaaPoista

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com