keskiviikko 28. elokuuta 2013

Wanhassa Vääksyssä


Asikkalan asikkalan puiset rattaat...

(ainakin ostoskärryt...)
 On niin hyviä kulkemaan! 

Kaikenlaista tuli kotiin kärrättyä. Hassua sinänsä että näinpäin, maakunnasta pääkaapunkiin. Mutta kun sopivan sutkealla kierroksella eteen tuli monta mukavaa asiaa. 

Ensin nautimme ihanasta naisseurasta ja mainioista tarjoiluista! Kiitos, vielä kerran, Sissi ja kumppanit! Hovivalokuvaajaksemme hetkittäin värvätty Isäntäkin toivotti meidät naiset tervetulleiksi uudestaan, lupasi tehdä taas maanmainiota sillikaviaariaan ja tanssia meille jopa tankotanssia seuraavalla kerralla, hih. Alusvaatteissaaan, ehkä? Mitäpä muuta nainen kaipaisikaan! 

Isot koiratkin, vasikankokoiset alaskanmalamuutit, Mr. Okko ja Mr. Tintus olivat suopeina ja vastaanottivat rapsutuksia kilvan. Kissaneiti Mr. Mikki tarjosi seuraansa vain harkiten, ylväänä kuten aina.
 Näillä eväin jaksoi jo shopatakin!

Ensimmäinen kohteemme, Lauran kauppa. Sieltä on ennenkin tarttunut mukaan monta loistavaa lahjaideaa.

Lauran kauppa on oiva pieni putiikki täynnä naisellisia houkutuksia. Kokoaan suurempi. 

Miten tänne onkaan koottu näin paljon kaikkea ihanaa! Huokaus. Hypisteltävää ja mukaan tarttuvaa. Koriste-esineitä, käsityöjuttuja, pitsinauhaa, pikkupurnukkaa, kodintarviketta puukauhoista nukkekodin sisustuksiin. Vintin vaatevalikoimasta mukaani tarttui ihana lämpimänpunainen poncho. Aion kääriytyä siihen töissä kun ilmastointi viuhuu niskaan. Tarpeeseen tulee. Helppo pukea´virallisten´päälle. Viltin alla en sentään kehtaisi mummoilla, kuitenkaan. Vielä ;) Putiikki toimii myös varsinaisena joulukauppana, vinkvink.Lauran kaupassa on taiteellista silmää moneen makuun. Ihmekös tuo, verenperintöä lienee suvussa; omistaja kun on maailmankuulun taiteilija Nanna Suden äiti. Nannasta lisää  wikistä  tai omilta Nanna Susi- sivuiltaan.

Lehmä, tuo sympaattinen olento ja monen keräilyesine. Lehmistä olen kirjoitellut ennenkin, viimeksi espanjalaisesta Elvis-lehmästä (!). Kestomuotia keräilykohteena.
Kaikenlaisia siivekkäitä, hännäkkäitä ja pehmoisenpulleita olentoja oli tarjolla. Pihallemme on aiemmin kotiutunut pari pientä rentoilevaa koristesammakkoa (lapsille!)
Nyt jätin ne rauhaan.

 
 Pelottava pöllö päätyi mökkituliaisiksi ensi kesän marjasatoa 
linnuilta ihmisille pelastamaan.
Tältä kesältä jo myöhäistä -  mutta eiköhän se kesä tule joka vuosi kuten ennenkin.


Määä, bäää...
Nämä tontut ovat jo tilauksessa toiseenkin kotiin. Josko Lauran kaupassa useampia jäljellä, varatkaa minulle yksi pariskunta, sopiva lahjaosoite on jo tiedossa..! Lauran kauppa löytyy muuten facebookista, täältä. Tykkään!

Tonttuilua Lauran kaupasta.
Kynttiläkotelo meiltä puuttuikin. Pysyvät ehjinä ja löytyvät helpommin.

 Kanavan kunkusta  mukaan tarttui muutama kynttilä kahvikuppileivosmallia ja toffeemaistiaisia. Sistustuskauppa ravintolaan yhdistettynä, hyvä combo. Isännälle ruokaa ja emännälle kauneutta kotiin. (No, me naisethan olimme tankanneet hyvin evästä ennalta tällä kertaa, muutoin arvostamme tietysti hyvää ruokaa mekin..!)
Jenkkilän kävijöiden kolottamaan jäänyttä makeanhammasta tyynnyttää tuttu vaahterasiirappitoffee, Namm!
 

 Millan putiikista Sisustus- ja lifestyletuotteita. Pop Up-myymälän Vanhassa Vääksyssä luvataan olevan elokuun 2013 loppuun saakka. Sen jälkeen, mitä? No nettisivu toimii onneksi aina.

Vääksyn monista ihanista putiikeista on mainio koonti täällä Vanhan Vääksyn omilla sivuilla (vanhavaaksy.fi). Suosittelen erityisesti alotsikkoja Shoppaile ja Ruokaile, kahvittele.

Vääksyn historiaa oli tarjolla aivan käden ulottuvilla. Myös kaunista luontoa kuten Norrlinin puisto, yksi Wanhan Vaaksyn helmistä. Pohjoismaisen kasvitieteen uranuurtajan, professori Norrlinin elämäntyöstä hyödymme yhä kaikki: Hän vaikutti mm. ympäristöliikkeen ja pienten yksityisten rauhoitusalueiden syntyyn aikoinaan. 

Kiireettömän kesäpäivän saa helposti vierähtämään Vääksyssä! Seuraavaksi syyspäivänkin ihanissa ruskan väreissä, Vääksynjoen kanavan varressa kävellen. Raitista ilmaa ja käsityöläisputiikkeja, leipomonmyymälöitä, idyllisiä kahviloita. Kuten Lauran kauppaan, myös Kaisan tupaleipomoon tullaan bussilasteittain kauempaakin, katso facebokista täältä.

Sallittakoon pieni lainaus, kotiseudustaan syystä ylpeiden vääksyläisten sivuilta:

Mikä on Vanha Vääksy


Vanhan Vääksyn vehnänen

"Vanha Vääksy on maantieteellinen paikka ja henkinen tila. Se sijaitsee  kanavan pohjoispuolella, nykyisen Vääksyntien ympäristössä. Vanhaan Vääksyyn kuuluu oleellisena osana kanavan läheisyys,  jokimaisema, myllyn vieressä kuohuva koski, satavuotiaat rakennukset ja sekä nyt että aiemmin tienoolla vallinnut pienyrittäjyys.
Vanhaa upeaa Vääksyä on toki kanavan eteläisellä reunalla myös. Danielsson-Kalmarin huvila nykyisen seurakuntakeskuksen vieressä, Anianpellon markkinapaikka parin kilometrin päässä nykyisen liikekeskuksen takana, Mikkolan hieno kartano vanhan nelostien kupeessa.
Vanhaa Vääksyä on myös henkinen tila, tunnelma. Meille asukkaille se tarkoittaa vanhan kunnioitusta, kyläyhteisön sisällä syntyviä naapuruussuhteita, pieniä kauppoja ja kahvilatunnelmaa. Tämän taitavat ulkopuolelta tulevat matkaajat aistia ja kutsuvat sitä idylliksi."

 Niin. Ehkä jouduin tuon idyllin valtaan. Tässä lisää saalistani upeasta Sisustuskahvila Kardemummasta, namm!


Puodin aukioloajan informoi reaaliaikaisesti pinkki polkypyörä tien varressa. Pyörä paikalla, putiikki auki :) Kätevää.


 

 

Ehkä lompakkoni onneksi, Hippaheikki ja Hillariina -lelukauppa oli tällä kertaa kiinni. Ovessa tosin oli virallisen aukiolon ulkopuoleltakin puhelinnumero, johon olisi voinut soittaa. Onneaan koettaa. En tohtinut. Mutta joulunaika on tulossa syksyn myötä. Sinne, vielä ennen joulua uusiksi. Tuumin, että Wanhassa Vääksyssä on jotain samaa kuin Wanhassa Porvoossa; käsityöläisyyden henkeä, taidokkaita tuotteita ja hyvää tunneltaa. Mukavat etäisyydet kaiken löytämiseksi samana päivänä. (Naisilla on kestävyyttä tässä lajissa miehiä enemmän ;). Ja niitä leipomotuotteita. Noo, Brunbergin tehtaanmyymälä jää vielä Porvoon hyväksi. Mutta on täällä kaikkea muuta mutusteltavaa. Suosittelen piipahdusta Vääksyssä!

Heipä hei, terveiset Vääksystä!

ps. En ole taloudellisesti hyötynyt tästä postauksesta vaan kirjoitin silkasta kotiseutu/naapurirakkaudesta ja lapsiperheen lahjavinkit -mielellä!

Tavataan joskus Vääksyn raitilla?  Kivaa viikonjatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Täytyypä laittaa Vääksy-vinkit korvan taakse.
  Ja vitsit että olet kaunis! Nuo edellisen postauksen kuvat... :)

  VastaaPoista
 2. Voi Tuula, iso kiitos. Nyt sait hyvän mielen aikaan, hih ;)
  Mutta entäs sinä, tuo muuttumisleikkisi ja naisellisuuden uusi pirteä tuulahdus (sic!) eiks ollut nokkela sanaleikki...! On hauska jännityksellä odotella sitä Anna -lehden numeroa, jossa 'ennen' ja 'jälkeen' -kuvasi on tallennettu. Kivaa! Ja sitä kaikkea kivaa myös teille syksyn alkuun, leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania kaikkia juttuja!! Meillä täällä päin on kans sellainen Taitokortteli niminen paikka, jossa on pieniä myymälöitä ja putiikkeja, jossa on kaikkea ihanaa myytävänä. Jotenkin ihan vain voi katsella ja hypistellä kaikkia niitä ihanuuksia. Vaikka useinhan sieltä aina sit jotain mukaankin tarttuu! ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, näihin tällaisiin 'tarttumisiin' ei aina vastustuskykyä riitäkään ;)
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 5. Millan Putiikilla on myymälä Lahdessa Vesijärvenkadulla ympäri vuoden ja ensi kesänä saavumme taas Vääksyyn kesäasukkaiksi, jos kaikki menee suunnitellusti :) Ja toki nettiputiikkimme www.millanputiikki.fi palvelee ympäri vuorokauden!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Milla! Nyt emme jää pulaan ilman mainioita tuotteitanne ;)
  Kaunista syyskuuta!

  VastaaPoista

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com