sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Helmikuun leppoisat ja vähän fanitusta Heippa!


Hiihtoloma takana. Tai no hiihto ja hiihto. Talviloma. Muutama lomapäivä kuitenkin. Ja vaikka oli taas flunssa tässä perheessä uusinnan-uusinnan-uusintakierroksella, niin terveitäkin päiviä mahtui joukkoon - mikä sen mainiompaa! 

Leppoisia leffoja kotiteatterista, yhdessä pelailua, kokkailua, ja lapset ehtivät leipureiksikin välillä. ja yksi laskettelupäivä. Sellainen jos kun toteutuu edes kerta vuoteen, hyvä niin.


Kotiteatterin muumit
 Helmikuun taivas. Upeita näkymiä ollut. Ja niin ihanasti lisää valoa. Vaikka sadetta ja loskaakin. mutta ei kuvata niitä :)
 Tänään jakavat muutes taas Oscarit, siellä suuressa maailmassa... Tai ensi yönä. Näin ohimennen sanoen, rrrrrakastan hyviä leffoja! 
Ja niitähän on kymmeniä ja taas kymmeniä! Olisi vaikea nimetä vain muutama hyvä. Parhaimmillaan mieleen pukkaa vaikka mitä upeita jaettuaja tarinoita. Hyvät leffa, aito tarina koskettaaa aina syvältä - niin kuin hyvä kirjakin. 

Viimeksi kävimme Puolison kanssa katsomassa Kaiken teorian . Tosi vaatimattomasti nimetty leffa eikö ;)
Hurjan mielenkiintoinen tarina,  avaruusfyysikko Stephen Hawkingin elämäkertaelokuva! Hyvää huumoria, hienoja kysymyksiä ja rehellistä kerrontaa. Upeat näyttelijäsuoritukset. Suosittelen! Ei vain voinut olla pyyhkimättä silmäkulmiaan useampaan kertaan.Vammaisen perheenjäsenen kuvaus, sekin tuli niin tosi lähelle - kaikessa rehellisyydessään. Vaimon kynästähän se kirja on, johon elokuva pohjaa.

 Stephen ja Eddie!


Ja tässäpä onkin hiukan nyt jännitystä ilmassa, tuleeko tuo huippuleffa saamaan useampia Oscareita. Jollei yhtäkään, olisin pettynyt!
ja miten ihana oli tämä Eddie pääroolissaan paljonpuhuvine, älyä tuikkivine silmineen, eikös: 

Entäs te? Joko olette ehtineet nähdä ja vaikuttua Kaiken teoriasta?

 Toisaalta tuo leffa toi mieleeni myös erään toisen vammaisnäkökulmaisen leffan - ranskalaisleffan muutaman vuoden takaa. Kertoen vammaisesta miehestä joka halusi palkata henkilökohtaisen avustajan mutta mitä siten kävikään kun valitsi nuoren boheemin hepun, joka ei olisi edes halunnut töitä.. Tositapahtumiin perustuva, elämänilon kaikissa kommelluksissaan säilyttävä oli sekin lämmin kuvaus. Hmm, nyt juuri en muista tuon toisen leffan nimeä... Ehkö joku teistä kuitemkin tunnistaa ja tietää mitä tarkoitan!

Helmikuun illat, takkatuli, leffat. Hyvä yhdistelmä!

Nyt tarvitsen kupillisen lämmintä kaakaota. 
Mukavaa viikon alkua!

(leffaan liittyvät kuvat kaapattu netistä, tunnustan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com