perjantai 7. maaliskuuta 2014

Iloista Naistenpäivää!Toivottelen jo huomiselle ihanaa Naistenpäivää kaikille naisille!Naiset varmasti tarvitsevat oman päivänsä. Muutkin kuin Äidit, joilla on sentään vielä äitienpäiväkin.

Vai mitä? 

Tiesitkö tätä Naistenpäivän historiaa:


Kansainvälistä Naistenpäivää on vietetty virallisesti 8.3.1975 lähtien.Tuolloin YK vietti Kainsainvälistä Naisten vuotta tavoitteena tasa-arvon ja rauhan toteutuminen koko maailmassa. Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton ja nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”


 Jos haluat antaa tukesi maailmassa meitä länsimaalaisia heikommin pärjääville naisille, voit tehdä sen esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun sivuilla täällä. Lahjoita ammatti kehitysmaan naiselle! Toisenlaiset lahjat käyvät meille ainakin niille, joilla on jo kaikkea."Ruukku rubiiniviiniä, runokirja, 
suurusta pikkuisen, palanen leipää, 
Sinun kanssasi kahden autiudessa - 
suloisempaa ei olisi kuninkaalla"

- Persialaisrunoilija Omar Khaijamin kokoelmasta 

"Ruukku rubiiniviiniä ja muita runoja" 
(2008, suom. Jaakko Hämeen-Anttila)

 

Runot, ruusut, hyvä olo ja kaikenlainen luvallinen hempeily ja herkistely kuuluvat Naistenpäivään. Niin, siis ainakin mun mielestäni. Ja maailman muiden Naisten ajattelu. Äitien, isoäitien, siskojen, sukulaistätien - naisten lähellä ja kaukana. 

Meissä naisissa on voimaa! Ja miten mittaamattomasti rakkautta!

Tuon äskeisen Khaijamin runot olivat muuten länsimaissa tuiki tuntemattomia vuosisatoja ennen kuin ne keksittiin uudelleen Iso-Britanniassa 1800-luvun puolivälissä.

  - Melkeinpä parasta mitä Nainen voi kuvitella, on olla hetken aikaa kahden rakkaimpansa kanssa - ja juoda syvänpunaista viiniä, tai öh - nyt menee jo turhankin runolliseksi. Ihan minkä punaista vaan! mutta kunhan hiukan hempeillään yhdessä. Värilläkin on väliä. Tai muilla yksityiskohdilla. (Ainakin niin, että huomaa niitä hiukan etukäteen mietityn, yritystä on ollut ilmassa ;)


Eikö? Kysyn nyt vain meiltä naisilta. En tällä kertaa miehiltä ;)

Kuninkaalla tai kellä tahansa, ei kai voisi olla paremmin juuri nyt. No tietysti: täytyy olla myös jotain syötävää. Niin hengelle kuin ruumiille.

Iloista Naistenpäivää kaikille naisille ja tytöille!


Ps. Jos asut pääkaupunkiseudulla, tule viettämään varaslähtöiltaa Naistenpäivään jo tänään: Riki Sorsan konserttiin Vantaan Pyhän Laurin kirkkoon klo 18! Tuttuja hittejä, jazz-klassikoita ja hyvää mieltä jaossa! Vielä ehdit. 

Konsertin jälkeen tarjolla hyvässä (nice)-seurassa ja Rikin siivittämänä pientä suolaista ja makeaa aurajuustotäytteisistä tuulihatuista juustopohjaiseen Naistenpäiväkakkuun... 

Kuvia tilaisuudesta on luvassa myöhemmin kaikille, ainakin edes näin silmänruoaksi jollei muuten :)

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuva! Hyvää naistenpäivää sinullekin ystäväni! T. S-L

    VastaaPoista
  2. Kiitos ystäväin, kiva kun jätit jäljen piipahduksestasi. Nautitaan keväisen kauniista naistenpäivästä! Ainakin täällä aurinkokin hiukan jo kurkistelee pilvenraoista... :) Kerrohan terveiset kotijoukoillenne!

    VastaaPoista

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com