torstai 12. kesäkuuta 2014

Katto korkealla


Tällä kertaa kuvia Bonnieux´n kirkosta; Église de Haut eli korkealla tämä kirkko olikin. Kiivettävää riitti portaissa. Sieltäpä Hän tähyilee kirkontornistaan kauas Provencen maisemia ja maakuntaa.Kaunista, valoisaa, tunnelmallista. Voipa tänne tulla sunnuntainakin, ihan osallistumaan. (No, lomalla tuo jää haaveeksi monestikin... totuuden nimessä sanottakoon.) Olimme liikkeellä arkituristeina."Ihmettelemme, miksi Jumala ei muuta maailmaa paremmaksi, mutta emme anna Hänelle lupaa aloittaa meistä." - Zarian


 Ja sitten, siirtymä antiikkimessuille (on messuja ja on messuja!): L`Isle-sur-la-Sorgueen. Siellä on sunnuntaisin aina antiikkimessut. Jotain löytöjä tuli tehtyä. Hopeinen tarjoilukauha. Juhliin.


  
Pikkuautoja, autoja, autoja - niitäpä aina-  olisi ollut tarjolla myös.

  
Kas, tässäpä olisi ollut myynnissä käpypäinen Kristus! Krusifikseissa löytyy. Antikkimarkkinoilla on muutes kiva bongailla mitä erilaisempia krusifikseja. Niitä vertailen menesti niin kauan että muu perhe ohjeistaa jo eteenpäin... ;) Ammatin tuomaa.Bonnieux`n kaupungintalon jylhää siluettia.

 Kattojen yllä.


Niin. Huoh. Näin myöhäisillassa en edes yritä keksiä iloksenne mitään elämänfilosofista viisautta tai  tilanteeseen (=kuvitukseen) sopivia aforismeja. Iloisessa sekamelskassa uskonnolliset teemat ja hassunkiireinen lapsiperhe-elämä - olkoon. Kuten elämässäkin!

Vaan lainaanpa tähän lempi-ajattelijaani (heh, yhtä niistä)

"Kuljin, etsin, löysin ja kadotin.
Tyhjäksi tulin. Ja täytyin.
Sydämeni tunsi, mutta silmäni eivät nähneet.
Vaihdoin vasemman linssin voimakkuuksia.
Nyt näin.
Olin vaeltanut väärin, vain itseäni varten,
siksi olin ryssinyt reitin.
Paula oli odottanut minua
Pallastunturin baarissa rapiat nelisen tuntia."


                     - Pauli Kohelo

Niinkin voi käydä, ainakin kun paljon matkustaa :)

Suurta ja maailmalla hyvin tunnettua Paulo Coelhoa satirisoiva kotoinen Suomi-metsuri  Pauli Kohelo saa ainakin minussa aikaan nauruntyrskähdyksiä teksteillään. Tervetullutta. Ei oteta aina ihan tosikosti - vaikka vakavasti otettaiskin. 
Lomakirjallisuus, verraton keksintö.


Hilpeitä kirjallisuushetkiä teillekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com