maanantai 10. kesäkuuta 2013

Toipilaat

Heipä hei!

Pitkästä aikaa blogissa - olemme olleet sairaina. Kuopuksella korvatulehdus, isommilla kesäflunssaa, itseni mukaanlukien. Nyt vähitellen elämä voittaa, ihanaa!  

Uutiset ja varoitukset ennätysmäisestä punkkikesästä eivät ole turhia: Meillä kuopuksen antibioottikuuria jatketaan myös toinen viikko, ihan vain varmuuden vuoksi borrelioosin poissulkemiseksi. Ensimmäinen viikko korvatulehdukseen ja toinen viikko borrelioosiin. Sama antibiootti tehoaa molempiin. Lääkäri kertoi, että heidän ohjeensa on juuri päivitetty niin, että vaikkei iholla tuon kummempia jälkiä olisikaan, määrätään (ainakin pikkulapsille siis) aina nykyään antibiootti. Näin Helsingin Lastenklinikalla.

Eli punkkeja löytyy meiltä ihan omalta pihalta, harmi. 
Joka ilta on ohjelmassa punkkitarkastus ja välillä kesken päivääkin. Aina kun muistaa. Kuopuksen korvan takana meillä piileksi yksi, toinen ihan minikokoinen oli iskeytynyt jalkaan. Nopeita pirulaisia! Ei ollut vielä punkki punkeroinen imenyt itseään veriseksi asti, mutta silti - lääkityksellä mennään. (Oli iholla siis muutamia tunteja korkeintaan, ei todellakaan vuorokautta, jota ainakin ennen pidettiin vielä suht vaarattomana aikarajana.)

Be careful out there!  Varokaa punkkeja!Tilanne vaatii suklaapirtelöä.

Vitamiinipommi

 Kipeänä on oikeus ja kohtuus hieman hemmotella itseään-. Tai tulla hemmotelluksi, mikä vielä parempi.


 Tällä kertaa makoisaa mustikkaa ja mansikkaa. Namm!
Vitamiineja mitä maistuvimmassa muodossa. Tästä tykkäävät niin isot kuin pienetkin. Noin muutoin on reseptinä meillä ollut paljon syliä ja silittelyä. Kesäsairastaminen on kurjaa (etteikö se aina muka olisi). Ja, mikä tärkeintä: tänään on jo paljon parempi päivä! Aurinkoa päiväänne teillekin!


Jokainen, joka on pidellyt aaltojen
silittämää kiveä kädessään tietää,
että jatkuvilla hyväilyillä on ihmeitä
tekevä voima
Tommy Tabermann
2 kommenttia:

 1. Voih, kesäpöpöä on hirveästi liikkeellä. Niin moni on kipeänä ja meidänkin pojat niiskuttaa. Täytyy yrittää tsempata ja tankata vitamiineja, jos itse onnistuisi välttymään mokomilta pöpösiltä...
  Paranemista ja valoa!! ♥

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Tuula tsemppauksista jälleen! Täällä mennään nyt jo itsekin antibiootin voimalla eteenpäin, tauti kääntyi poskiontelontulehdukseksi ja kuume nousi kohisten. Mutta, taas ajattelen suurella kiitollisuudella Alexander Flemingiä ja kumppaneita ;)
  Ja kylläpä taas kerran osaan arvostaa terveitä päiviä. Suuremmas käres, kaikki.
  Terveyttä ja iloa teille!

  VastaaPoista

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com