keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Tekoja. Ei turhia puheita. Kansanedustajaehdokas esittelyssä.

”Be a good person but don’t waste time to prove it”.

 💛

Tekoja.

Olen tätä:

Tikkurilan seurakuntapastori, Lapsi- ja perhetyön pappi. Osaksi kehitysvammaispapin töissä VSRKY:ssa eli Vantaan seurakuntayhtymässä.

Vammaisyhdistys Jaatinen ry:n varapuheenjohtaja, www.jaatinen.info

Järjestömme kokoaa harvinaissairaiden lasten perheitä voimaantumaan vertaistuen, yhteisen toiminnan ja tiedonjakamisen kautta.


Kirkkohallituksen Saavutettavuuden ja vammaisuuden neuvottelukunnan varapj.
Olen siis mukana muodostamassa kokonaiskirkon vammaistyön linjauksia, kannanottoja ja kehittämistä sekä edunvalvontaa. Saamme neuvottelukunnassa myös ikkunan vammaistyökentän kansainvälisiin yhteyksiin ja kuulumisiin. 
 

Lauttasaaren seurakuntaneuvoston jäsen,

Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsen,
Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston jäsen,
Lauttasaaren Perhesäätiön hallituksen jäsen.

Olen mukana miettimässä paikallistasolla Lauttasaaren seurakunnan kehittämistä ja koko kaupungin kirkollisia painopisteitä. Helsingin seurakuntayhtymä haluaa panostaa mm. hädänalaisimpien auttamiseen, perheneuvontaan ja  vakavasti sairaiden/saattohoidossa olevien entistä laadukkaampiin ja kiirettömiin kohtaamisiin.


Sosiaalieetikko lääketieteen etiikan alalta, TM, Helsingin yliopisto

Pro gaduni linkki: https://finlit.finna.fi/Record/helka.1857285
Tällä hetkellä olen hahmottelemassa väitöskirjasuunnitelmaa vammaistutkimuksesta. Työnimi vielä varsin alussa olevalle projektille on:
"From lacking into belonging. Identity of disability (movement) in CRPD processes."
CRPD:  The Convention on the Rights of Persons with Disabilities and its Optional Protocol/ United Nations. Monitoring, implementation tools, indicators. Väitöskirja olisi toteutukseltaan 4-5 artikkelin väitöskirja.


Neljän äiti. Olen yhden tytön (jo 25v) ja kolmen pojan (21v, 17v, 7v) äiti.
Erityislapsen äiti eli vaikeavammaisen Cri-du-Chat -nuorukaisen äiti. Aiempi omaishoitaja.
Äitiydestä ja autistisen nuorukaisen/vammaisen äitinä olemisesta, sen herättämistä tunteista ja pohdinnoista olen kirjoittanut usein täällä blogissa. Löytyvät vastaavilla hakusanoilla blogisisällöistä.


Aiempi Valtakunnallisen vammaisneuvoston eli VANE:n jäsen. Sosiaali- ja terveysministeriö/vammaispolitiikka; www.vane.to

Aiempi Selkokeskuksen neuvottelukunnan jäsen / Selkokeskus, Kehitysvammaliitto.

Lastenkirjailija. Olen lahjoittanut Heikki Hurstin leipäjonotyölle puolet hyväntekeväisyyskeittokirjani tuotosta. Ks. lisää keittokirjasta täältä: https://lkkp.kauppakv.fi/…/martin-ja-katan-keittios…/1941873


Ehdokasesittelyni ja vaaliteemojani:
liikenyt.fi/ehdokkaat/kristiina-kartano/

Yhdenvertaisuus. Ihmisarvo. Koulutus.

Olen myös
#ÄäniLapselle -ehdokas. Lapsivaikutusten arviointi tulisi olla läpileikkaava kaikessa päätöksenteossa. Neljän lapsen äitinä lapsiperhearki on minulle tuttua. Olen huolissani lapsiperheköyhyydestä, koulutuksen ja varhaiskasvatuksen vahingollisista, liiallisista säästöistä sekä riittämättömistä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista. Oikea-aikainen apu säästää rahaa ja auttaa inhimilliseen ulospääsyyn ja toivon löytämiseen vaikeissakin tilanteissa.

#eimyytävänä -ehdokas
ääni #vammaisoikeudet ja #tasaarvo’lle ´
Vammaisjärjestövaikuttajana olen ottanut näihin ihmisarvo -kysymyksiin kantaa lukuisasti aiemminkin - ammattitaidolla ja lujalla asenteella!


Toimin ehdokkaana myös
#sisäilmalupaus ksen vaatimalla tavalla. Olen itse kärsinyt sisäilma-altistumisesta vakavin oirein - silmät turvonneina lähes umpeen, olen näyttänyt pahoinpidellyltä punoittavin ihottumaisin kasvoin, joutuen myös sairaslomalle ja kortisonikuureille näistä pahoista oireista. Sittemmin myrkyllistä homesädesientä löydettiin lukuisissa näytteissä työpaikaltani Tikkurilan kirkosta. Vuosien odottelun jälkeen sekä kirkko että kirkkoherranvirastotalo purettiin juuri 03/2019. Uutta kirkkoa rakennetaan.

Sitoudun myös
#ykkösketjuun :

Kannatan yritysvastuu-lakia, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan, sanoen ei  #eilapsityövoimalle ja riistäville, epäterveellisille #työolo ’ille.

#reilukauppa #finnwatch ovat toimijoita, joita arvostan!

#ilmastonmuutos -haasteet otan vakavasti ja sitoutuen #fingo ry, suomalaiset kehitysjärjestöt yhteiseen periaatteeseen:
”Olen mukana tekemässä töitä, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.”


#globaalikasvatus
Olen myös ollut mukana Jaa!/Share! 3-vuotisessa vammaisperheprojektissa Suomen ulkoministeriön tuella viemässä käytännön apua ja vertaistukea vammaisperheille Kamerunissa.

Vastuuta, voimaa, viisautta:

Äänestä Kristiina Kartano 276
Helsingin vaalipiiri
Liike Nyt -ehdokas

#olesemuutosjonkahaluatmaailmassanähdä
#demokratianuudistaminen
#joukkoistaminen
#asiantuntijuus
#olenmuutos
💛

https://liikenyt.fi/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com