keskiviikko 23. elokuuta 2017

Syödään hyvin! Lasten laadukas keittokirja tulossa pianMaistiaisia makumaasta:

Martin ja Katan keittiöstä - Lasten keittokirja julkaistaan pian Lasten Keskuksen julkaisemana! 
Olen ollut kokkina tässä sopassa toimittaen kirjan.

 

 Mukana kirjassa ovat huippukokki Hans Välimäki reseptinsä lahjoittaen, Päämartta Marianne Heikkilä uunituoreine ruisleivänlämpöisine teksteineen ja piispa Irja Askola ruokarukouksella muistaen. Lämmin kiitos heille!

Lue kirjan tarkempi esittely tästä linkistä Lasten Keskus -kustantamon esittelylinkki kirjan sisällöistä (klik).


Kiitämme lämpimästi Lauttasaaren seurakuntaa ja upeita työntekijöitään keittokirjaidean saamasta tuesta, seurakuntaneuvostoa, Lauttasaaren Perhesäätiötä, turvapaikanhakijoiden yhteisöä herkullisista resepteistään, kaikkia kisaan osallistuneita lapsia (kutsumme teidät pian koolle!), ja Ellamaria -säätiötä kehitysvammaisten lasten osallistamisesta ja ruokakultuurituestaan projektille. Kiitämme myös Lyhty ry/Radio Valon kehitysvammaisten mediatyöpajaa ruokaviisaasta videosta "Saisiko olla sirkkoja?".

Näitä lisämausteita tuemme esiin kirjan julkistamisen lähestyessä - mauste kerrallaan.

Syömällä teet hyvää! Lahjoitan puolet kirjan omasta tuotto-osuudestani tarvitseville: suomalaisen leipäjonotyön tukemiseen Heikki Hurstin kautta ja osan kansainväliseen lapsiraadin valitsemaan kohteeseen (äänestys tapahtuu kirjan ilmestymisaikaan) esim sota-alueiden ruokaturvaan. (Kysythän  lisää tarvittaessa.)


Kirjan reseptit on saatu paitsi ruoka-alan ammattilaisilta, myös lasten kokkauskilpailun kautta.  (keväällä 2017; kilpailun kotipesänä toimi Lauttasaaren seurakunta) Kutsureseptejä on koottu mukaan, parhaimmat makumuistot tutuilta ja tallesta kaivaen.


Kirja sopii mainiosti lahjakirjaksi. Suosittelemme lahjoittamaan paitsi kirjan, samalla myös yhteistä aikaa ruoan ja ruokakulttuurin parissa! Lahjoita vaikka kummilapselle kirjan mukana oma kutsusi kokkaamaan - ja kuten kutsuihin aina, kirjaa lapselle vastustamaton ehdotus, missä ja milloin vietättaisitte yhteisen herkutteluhetken!

Taatusti saat hymyn pienhenkilön huulille. Leipominen näillä resepteillä on hauskaa! Kirjassa on panostettu paitsi makuihin, myös visuaalisuuteen ja resepteillä leikittelyyn. Tiesitkö, että vesimelonista saa ihan helposti muokattua suu auki ammottavan hain - ja mitähän raikasta se onkaan jo haukannut sisäänsä? Ihan tavallinen kananmuna-kurkku-oliivi-voipileipäkin voi eräänä aamuna inspiroitua näyttämään virnistävältä... miltä? Se selviää kirjasta.


Suurperhekokit Martti ja Kata ehtivät monenlaista - kuin siinä sivussa lihapatojen kypsyessä. He kokkasivat 14 lapselle; joista seitsemän oli omia ja aivan itsetehtyjä -  ja toiset seitsemän olivat Martin siskon orvoiksi jääneet piltit. Olipa ruokakunnassa myös muutama teologinplanttu ajoittain. Huh, on siinä saanut kokkailla!


Reseptien vaativuustaso vaihtelee monipuolisesti. Kirja käyttää ohjeellista suositusta erillisellä logolla kun "tarvinnet aikuisen apua/ tehdään yhdessä!" monivaiheisempien reseptien toteutuksessa.


Mukana kasvisreseptejä, kala-, liha ja kanaohjeita, leivontaohjeita, vegaaniohjeita, maistuvia afgaani- ja irakilaisen keittiön vinkkejä - ja vaikka mitä. Suomalaisia perinteitäkään unohtamatta.


Syödään yhdessä! Suomi 100v! Reformaatio 500v! - Näistä mausteista tämä kokkikirja on muhinut. Mukana on vieläpä muutamia suurperhekokkien Martin ja Katan viisauksia - pöytäpuheita tahi puheenparsia keskiajan keittiöstä saakka.


Syödään hyvin
Tehdään hyvää 
Yhdessä!


"Lapseni pöydän ympärillä: 
Nämä ovat niitä ihmisiä joille minut on tarkoitettu olemaan hyvä." 

 - Eeva Kilpi (Laulu rakkaudesta ja muita runoja, 1972)


PS. Ennakkotilauksia ottaa vastaan kristillinen kustantamo Lasten Keskus
ks. linkki yllä, vaan voipi minun kauttani toki myös tilata/ kysyä lisää. 

Ruokaterkuin! Tällä kattauksella,
Kristiina Kartano


instagram: @kriskattaa
facebook: kristiina kartano

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hintatietoa kysyneille:

  Ennakkotilauksia voi tosiaan jo tehdä. Kustantajan omilla sivuilla hinta on 28€/kpl. Yli 20 kappaleen tilauksille on edullisempi hinta (15,00 €). Seurakunnille tarjotaan alennettu hinta 25,20€/kpl. Tilauksia voi jo tehdä esim. osoitteeseen tilaukset@lastenkeskus.fi

  Iltapäiväkerhotyöhön, kokkikerhoihin kouluissa ja kirkolla, yhteisille brusseille, kummipäiviin, monenlaisiin ruokapippaloihin sopiva iloinen kirja! Kummilapselle lahjaksi.

  Ruokaterkuin, Krisse

  VastaaPoista
 3. Ihana kansi! T. Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei iines, kiitos kommentista! Sai hymyyn :)
   Valos syksyysi, Krisse

   Poista
 4. Kiitos hienosta blogistasi. Löysin tänne, kun etsin suomennosta runolle "And God Said No." Aion jakaa tuon runon omassa blogissani piakkoin.

  Onnea hienon kirjan johdosta! Pidän paljon varsinkin kuvituksesta, joka on humoristisen hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, onpa kiva kuulla :) Kiitos sinulle onnitteluistakin. Joo, nyt viime viikot mun on ollut pakko vetää hiukan happea ja antaa blogin levätä, mutta eiköhön tämä tästä taas piristy aikanaan! Hauska huomata, että tänne eksyy uusia lukijoita ajoittain :) Syysterkuin, Krisse

   Poista
  2. PS. Joo, ja välitän kommenttisi kuvituksesta perille - ihanalle taitavalle tyttärelleni! Jee :)

   Poista

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com