perjantai 1. heinäkuuta 2016

UunoiluaTerapeutti on päässyt jälleen vauhtiin, Uuno nimittäin ;)

Uuno <3

Ravurin uransa jälkeen hän on nyt kypsän iän tuomassa toisessa ammatissaan. Ja kyllä, he löytävät kummasti yhteyden toisiinsa: 


 Tässä on terapoitavan käsien ote irronnut hetkeksi. Hyvin jaksettu silti, ryhtiäkin ylväästi kohennettu!

Meidän Santtu <3 ja Uuno


Ratsastusterapeutti myös kuvissa, terapia-ammattilainen!

Pikkuveli 5v seuraa tarkasti touhuja... Jännittävää!

 Evästä kaikille. Kuivia leivänkannikoita Uunolle...

Taitava tallityttö

...ja kesän mansikoita meille muille!


 Wanhanajan mansikkamaidon kera, namm!


Kepeitä kesäpäiviä ja mansikanmakuja Sinullekin! 


PS. Ratsastusterapiasta vielä muutama sana kiinnostuneille. Uusimmassa Duodecim-lääkärilehdessä kuvataan tutkittua tietoa by Mäenpää Helena, Kela Katri ja Sätilä Heli "Ratsastusterapia liikuntavammaisten lasten kuntoutuksessa", Näin hoidan. (Duodecim 2016;132(13):1278-85). 

Artikkeli kuvaa mm.:
"Tutkimusasetelmien erilaisuus hankaloittaa tulosten vertailua, mutta paras näyttö ratsastusterapian vaikuttavuudesta spastisten CP-lasten kuntoutuksessa on saatu lihas-, istuma- ja seisomatasapainon ja vartalonhallinnan varmentumisesta sekä kokonaismotoriikan kehityksestä. (...) Elävien hevosten kanssa toimimisessa on aina oma viehätyksensä, mutta niille CP-lapsille, jotka syystä tai toisesta (allergiat, hevospelko, pitkät etäisyydet, taloudelliset syyt) eivät pysty käymään talleilla, on kehitetty "mekaaninen simulaattoriheppa" tai "mekaaninen satula". (...) CP-lasten simulaattoriratsastustutkimuksissa 15 minuutin terapiasessio kerran viikossa kymmenen viikon ajan ei vielä parantanut istumatasapainoa, mutta 40 minuutin kestoisen session kahdesti viikossa kuuden viikon ajan todettiin tuottavan tulosta. (...) Omien kokemustemme mukaan simulaattoriratsastus sopii varsinkin vaikeimmin vammautuneille lapsille ja nuorille." 

(Tämä muotoilu on lainattu Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus Jaatinen ry:n tominnanjohtajan, lääketiet.tri Miina Weckrothin poiminnasta tuosta artikkelista. )

 
- Näin myös meillä, kokemuksesta kiitollisena. KELA suo vaikeavammaisellemme uuden jakson tätä hyväksi havaittua heppaterapiaa, mikä onni! 


Kerrottakoon vielä,
Vammaisjärjestömme Jaatisen monitoimitalosta/Hki/Malminkartano, tuttavallisemmin "Maja"n  Pelikaanivuokraamosta, löytyy kaiken muun kivan ohella myös ratsastussimulaattori. Sen voi vuokrata kotiin (max 6 viikoksi, jotta mahdollisimman monet vuorollaan pääsevät ratsastamaan). Myös muita vammaisten liikunnallisia- ja huisia harrastusapuvälineitä on lainattavissa Majalta ns. Kenguruvuokraamosta. Huomioithan kesälomatauon 31.7.2016 asti. Lisätietoa: http://www.jaatinen.info/vaelinevuokraamot


Nautitaanhan ulkoilusta - muodossa tai toisessa - jos suinkin voidaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com