maanantai 17. helmikuuta 2014

Kirjastossa on kivaa!

  

Erityisesti Seinäjoella! Siellä - Seinäjoella ja kirjastossa - tuli käytyä viikonloppuna. Mummun 80v-syntymäpäivien oheen vähän muutakin ohjelmaa :).


 

Kirjasto.
 Seinäjoen uusi Apila -kirjasto on ihana, kaunis ja leppoisa olohuone kaikenikäisille. Silmä lepää. Täynnä tietoa. Suomen kirjastot ovat ihanan tavallinen ja silti niin upean arvokas asia meille kaikille. Jälleen ihan tavallisia asioita niin kuin hiljattain presidentin avaamassa kampanjassa nuorison syrjäytymistä vastaan.Ilmaista viisautta ja ihania hetkiä tarjolla. Hurjan monipuolisesti. Musiikkia, kirjoja, leffoja, satutunteja, kiinnostavia kirjailijavieraita, lukukoirapalvelua ääneen lukemista jännittäville lapsille... Vaikka sun mitä!

(Erikseen löytyy kirjojen kokonainen maailma äänikirjoinen ym hienoine palveluineen näkövammaisille, valtion näkövammaisten kirjasto Celiasta. Tämäkin puoli on kirjastolaitoksessa hienosti hoidettu.)

Värikkäät lukukolot Seinäjoen uuden kirjaston nuorten puolelta, joka on saanut innoitusta mm. Linnunradan käsikirjasta liftareille.

 Hatunnosto kaikille kirjastoihmisille - arvostan!


 Seinäjoen kirjastotalo sijaitsee Alvar Aallon suunnitteleman kulttuuri- ja hallintokeskuksen vieressä, komiassa osoitteessa Alvar Aallon katu 14. Uusi kirjastopuoli yhdistyy käytävällä vanhaan, Alvar Aallon suunnittelemaan. On siinä ollut uuden rakennuksen suuunnittelijoilla haaste edessään - mutta hienosti onnistuivat! Uudesta kirjastosta suunnittelijoineen voit lukea lisää vaikka täältä. Kirjaston pääsivu täällä.


 

Milloin sinä kävit viimeksi kirjastossa? Joskus menee pitkäkin tovi ettei olisi ehtivinään. Sitten on vaan iloinen kun taas menikin. Sama ilmiö kuin lenkille lähtemisessä. Lasten Piilomaa - aivan ihana!

 
Sisko ja sen veli <3

Tämä kirjasto on todella olohuone. Kahvilakin löytyy. Vierahtäisi tovi jos toinenkin.
 Seinäjokiset voivat olla ylpeitä kirjastostaan! 

Niin, tähän tarkoitukseen se on toki tehty - tosin moneen muuhunkin. Huomaa kirja. Jotkut lapset malttavat lukea ja kuunnella ;)
 Ehkä ensi kerralla meidänkin willi pikkumies malttaa pysyä paikallaan sadun verran. Tällä kertaa ei. Kaikki pitää ensin valloittaa, kokea, testata. Mieluiten juosten ja hyppien! Mutta kyllä kirjastosta löytyi rauhallisiakin paikkoja...

Nuoren lukukolo - väsähtäneen teinin rentoilukolo? Äidin käsilaukkuvahdiksi joutuminen lie uuvuttanut... (Ja suokaa anteeksi, kengät unohtuivat hetken jalkaan.)
 

Älä koskaan kasva niin isoksi,
ettetkö voisi esittää kysymyksiä,
älä koskaan tiedä niin paljon,
ettetkö voisi oppia jotain uutta. 
 -Og Mandino

Taas mennään!

Ajatuksista ei peritä tullia. — Martti Luther

Monta sukupolvea. Ja sana vaan pysyy. Kirjakin, aina jossain muodossa.


Sanotaan, että viisaus tulee lukemalla ja elämänkokemuksesta. Se ei taida riittää. Viisaus tulee lukemalla viisaasti ja elämänkokemusta pohdiskelemalla. Asioita pitää pysähtyä pohtimaan. Tämä selittää sen, miksi on olemassa viisaita nuoria, todellisen elämän Nuuskamuikkusia, mutta myös hesarin lehdillä asuvia aikuisia, joilla ei tunnu olevan kaikki muumit laaksossa.  — Jason Lepojärvi

 


 Kirjastot pähkinänkuoressa:

- pääkirjastoja 308
- sivukirjastoja 486
- kirjasto-autoja 153
- työntekijöitä (henkilötyövuodet)  4755
- kokonaislainaus 97 miljoonaa eli 18,22 kirjaa/as
Lähde: Suomen yleisten kirjastojen tilastot 2011

Lue lisää täältä, josta tuo koonti on postaukseeni lainattu. Muutaman vuoden vanha tosin - mitenhän ovat tilastot nyt muuttuneet eKirjan ja iPadien kehityksen myötä..?


 

Vuosittain vietetään muuten lukuviikkoa. Se on edessä vasta maaliskuussa. Lue lisää vaikka näiltä sivuilta
Upea arkkitehtuuri tässä ympärillä vaatisi ihan oman postauksensa.


Olisi ihana voida viettää joka päivä edes pieni hetki lukemalla! Pikkulapsiperheen kiireissä yksi pieni runo tai novelli päivässä. Jos sitäkään. (Joskus myöhemmin elämässä taas enemmän!) Näin olen yrittänyt tehdä. Saatan jättää keskeneräisen runokirjan sinne tänne kotona, helposti käden ulottuville. Noo, on se monesti vaihtunut iPadiksi ja blogikuulumisten lukemiseksi. Tunnustan. 

Mutta Lukeminen kannattaa aina. Hengitän helpommin kun saan välillä luettua jotain. Rentouttavaa!  

Mitä  sinä luet tällä hetkellä? Mitä lukemista suosittelet? 

Mukavaa viikkoa täällä piipahtaneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com