keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

New York - huikeita muistoja!


 Hiukan nostalgiaa tänään - ja uusia myötätuulia vammaisten oikeuksiin, toivon...!

Tasan vuosi sitten 7.6.2015 lähti Finnairin lento, jolla päädyin pitämään puheen YK:n päämajassa New Yorkissa. Mikä kunnia!


Olen paitsi pappi ja perheenäiti, myös sosiaalieetikko ja vammaisoikeusaktiivi. Viime kaudella toimin Stm:n Valtakunnallisen vammaisneuvoston (VANE) jäsenenä. Nyt jatkan varajäsenenä-. Sain kunnian pitää Suomen virallisen puheenvuoron YK:n vammaisten oikeuksien sopimuksen viimekesäisessä sopimusosapuolikokouksessa. Konferenssi oli 3-päiväinen. Se oli niin itselleni kuin lukemattomille osallistujille hurjan tärkeä vammaisliikkeen omaääninen kokoontuminen. Sain osallistua tähän ihmisoikeusperustaiseen vaikuttamisprosessiin Suomen kansallisen sopimusratifioinnin h-hetkellä - upean ammattitaitoisessa ja inspiroivassa seurassa!

Suomen valtuuskunnan virallisen asiantuntija-kokoonpanon näet vaikka täältä täältä (klik).

Monivammaisen nuorukaisen äitinä olen toiminut yli vuosikymmenen vammaisjärjestötyössä. Sattuma, johdatus tai oikeassa paikassa oleminen oikealla hetkellä, sekä sopivan tietotaidon työkalupakki, on heittänyt minut välillä niin kotimaisiin kuin kansainvälisiin kuvioihin. Aiemmin on tullut vierailtua vammaisten ihmisoikeuksien toteutumisen tiimoilta mm. Pietarin Raoul Wallenberg yliopistossa (vierailuluento valtuuskunnan jäsenenä) ja EU-parlamentin vammaiskonferenssissa Brysselissä.  Kansalaisjärjestöissä on voimaa - ja kokemuksen tuomaa yhteistä viisautta!
  

Vaan kuvat puhukoot puolestaan. En uuvuta teitä detaljeilla. 


Kello kävi vammaisten oikeuksien sopimuksen ratifioimiseksi Suomessa melkoisen pitkään paikallaan ja paikallaan ja...
Vaan nyt: Enää muutama päivä niin kansallinen ratifiointimme astuu vihdoin virallisesti voimaan! (klikkaamalla pääset Ulkoministeriön uutisointiin asiasta)

Kristiina, Katariina ja Janina 

 

Krisse <3 NYCSivutapahtumassa vammaisten lasten oikeuksien toteutumisen seurantaa - eräs paneelikeskustelu

Ms Catalina Devandas Aguilar, vammaisten ihmisoikeusraportoija, alkujaan lakinainen Costa Ricasta. Special Rapporteur on the rights of persons with disabilities.


Kallen pistämätön huumorintaju - sen vaikutus näkyy kauas ;)


 Kalle Könkkölä - onkin sittemmin kunniatohtori! Lämpöiset Onnittelut Kallelle vielä tätäkin kautta!
Kristiina - Suomen virallisen puheenvuoron hetkeä vielä kuvassa odottaen

Lisätietoa vaikkapa täältä

http://www.un.org/sustainabledevelopment/events/8th-session-of-the-conference-of-states-parties-to-the-convention-on-the-rights-of-persons-with-disabilities-cosp8/


Nothing about us without us! Leave no-one behind.

Tässäpä pari tärkeintä periaatetta. Jotta kaveria ei jätetä - jatkossakaan.

  #YKvammaissopimus

ps. Ah New York, New York - ehkä sinua ei pelkällä yhdellä muistelupostauksella voi ohittaa..! Tulossa piakkoin kuvia New Yorkin yöstä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eduskuntavaaliehdokas 2019 kirjoittaa motolla:

"Life is like a box of chocolates.
You never know what you´re gonna get."
- Mom of Forrest Gump, appered in the film 1994

Kommentit, ideat, yhteistyö s-postiin tallessamaailma@gmail.com